Sloop MegaStores start op z'n vroegst eind 2025

22 March 2023, 18:01 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Megastores

Winkelcentrum MegaStores in Laak maakt over een paar jaar plaats voor een nieuwe woonwijk, met daarin ook ruimte voor winkels. Het winkelcentrum benadrukt dat tot die tijd de huidige winkels gewoon openblijven.

"In plaats van met een likje verf aan de slag te gaan, wordt het dit keer wat rigoureuzer aangepakt", schrijft MegaStores in een bericht op de eigen website. "MegaStores zal in de toekomst vervangen worden door een volledig nieuw winkelcentrum. Het zal worden opgedeeld in meerdere blokken; op de begane grond en de eerste verdieping kun je winkels en andere voorzieningen terugvinden. De ingangen van de winkels komen trouwens gewoon aan de straat te liggen, net als in de binnenstad. Boven op de winkels worden woningen gerealiseerd."

Tijdens de bouw van de verschillende blokken zullen de winkels open zijn. Het kan wel zo zijn dat winkels tijdelijk verhuizen naar een andere locatie in het winkelcentrum.

De werkzaamheden zullen in tenminste twee fases uitgevoerd worden. Het eerste deel zal op zijn vroegst starten in 2025/2026, waarbij de tweede fase dan op zijn vroegst drie jaar later van start gaat. In de aanloop naar de werkzaamheden én tijdens de werkzaamheden blijven de winkels open. "Uiteindelijk zal MegaStores in de huidige vorm verdwijnen en komt daar tegelijkertijd een prachtig nieuw winkelcentrum voor terug", staat in de verklaring van het bedrijf.

Tekst gaat door onder foto.

Dichte gevels

"De wijk Laakhavens Centraal, waarbinnen MegaStores gelegen is, zal veranderen naar een moderne stadswijk waar mensen wonen, winkelen en werken. Het huidige gebouw van MegaStores past, met alle dichte gevels, niet in een moderne stadswijk."

In december 2022 is de Ontwikkelvisie Laakhavens door de gemeenteraad vastgesteld. De Ontwikkelvisie beschrijft de spelregels waarbinnen het nieuwe winkelcentrum ontwikkeld mag worden. De exacte invulling moet nog worden bepaald. Later dit jaar zal de gemeente Den Haag een Ontwikkelstrategie opstellen. In dat document zal vast komen te liggen welke vorm en invulling het gebied daadwerkelijk gaat krijgen.