mainImage

Ruim 500 wapens ingeleverd bij politie Den Haag

21 oktober 2021, 14:07 uur
Den Haag & Regio

Bij de landelijke wapeninleveractie van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober kon iedereen hun wapen anoniem en straffeloos inleveren. Bij de Eenheid Den Haag zijn in totaal 505 wapens ingeleverd. Het gaat onder meer om 330 messen, ruim 15 kilo scherpe munitie en 11 vuurwapens.

Doel van de actie is om jongeren de kans te geven zonder problemen van hun wapens af te komen en bewustwording te creëren rondom de gevaren van wapenbezit, zegt politiechef Paul van Musscher.

“We zien op straat steeds vaker dat jongeren wapens bij zich dragen. Het bij je hebben van een wapen is niet normaal. Met de wapeninleveractie willen we jongeren bewust maken van de gevaren van een wapen bij je dragen. Dat doen we, samen met onze partners, ook buiten de inleverweek. Bijvoorbeeld door het geven van preventieve voorlichting in de wijk en op school.”

In de gele inlevercontainers werden onder andere machetes, zakmessen, stiletto’s, vlindermessen en slagwapens ingeleverd. Ook werden vuurwapens, munitie en explosieven op afspraak opgehaald door politie in burgerkleding.

In mei dit jaar werd deze wapeninleveractie ook al regionaal uitgevoerd. Toen werden in een week tijd 669 wapens ingeleverd.


Foto: Politie