Rijswijks Dagblad | Roparun 2021 verschuift naar 2 en 3 oktober
mainImage

Roparun 2021 verschuift naar 2 en 3 oktober

23 januari 2021, 12:50 uur
Den Haag & Regio, Rotterdam & Regio

De fysieke editie van Roparun 2021 verschuift van het Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Nadat in november 2020 al bekend werd gemaakt dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen blijft, is de organisatie nu gezien de omstandigheden genoodzaakt het evenement naar een later moment in dit jaar te verplaatsen.

Hiervoor zijn twee belangrijke redenen. Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Uiteraard staat de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers centraal. We zijn een evenement dat gaat over gezondheid, oog hebben voor elkaar. Een evenement dat gefundeerd is op het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Nederlandse gezondheidszorg heeft het enorm zwaar en de verwachting is dat de druk nog geruime tijd blijft. Alles wat bijdraagt om die druk te verlagen, moeten we doen.”

“Daarnaast bestaat de Roparun bij de gratie van het samen doen. Teamleden vormen sámen het team en opgeteld zijn de ruim driehonderd teams met hun achtduizend leden de Roparun; daar komen de ruim vijfhonderd vrijwilligers bij en uiteraard het publiek. Sámen beleven we op de grootste manier de Roparun, het feest, de emotie, de inspanning; het Roparungevoel. Dat is ons DNA. Wanneer deze DNA-kenmerken wegvallen, valt de ziel uit ons evenement”, vervolgt hij.


Foto: Stichting Roparun