mainImage

Op Prinsjesdag aangehouden mensen weer vrij

21 september 2022, 13:28 uur
Den Haag & Regio

De vijf mensen die op Prinsjesdag in Den Haag werden aangehouden wegens meerdere overtredingen zijn dinsdagmiddag weer vrijgelaten. Ook zijn zes in beslag genomen trekkers weer teruggegeven aan de eigenaren, meldt de politie woensdag.

De vijf mensen waren op verschillende plekken in het centrum opgepakt wegens belediging, het negeren van een bevel van de politie en zich niet kunnen of willen legitimeren. Allemaal hebben ze een proces-verbaal gekregen.

Vijf eigenaren van de in beslag genomen tractoren zijn niet opgepakt, maar wel geregistreerd bij de politie. Een zesde bestuurder heeft proces-verbaal gekregen omdat hij gevaarlijk reed. Boeren wilden op Prinsjesdag met tractoren in het centrum van Den Haag protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De gemeente kondigde vanwege hun komst een noodbevel af.

Tijdens de rijtoer met de Glazen Koets en de balkonscène lieten mensen hun onvrede over de overheid blijken. Zo klonk er boegeroep en gefluit. Ook waren er omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien.


Door: ANP | Foto: Politie