Rijswijks Dagblad | Nieuwe tentoonstellingen in Pulchri
mainImage

Nieuwe tentoonstellingen in Pulchri

1 december 2020, 10:24 uur
Den Haag & Regio

Ook in december opent Pulchri Studio, de in 1847 opgerichte kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst, weer drie nieuwe tentoonstellingen.

In de Hardenbergzaal is vanaf 12 december werk te zien van de Nederlandse beeldend kunstenaar Anton Martineau. De stichting met zijn naam heeft speciaal voor deze tentoonstelling een aantal doeken en tekeningen uitgekozen, werken die ook te koop zijn.

In de Mesdagzaal opent diezelfde dag de expositie De Figuratieven 2020, met werken van onder meer Loek Bos, Lux Buurman, Joke Frima, Arjan van Gent, Gerard Huysman, Frans Kokshoorn, Marc Langer, Chris Nobels, Ab van Overdam, Michiel Schepers, Dick Stapel, Ton van Steenbergen, Joep Struyk, Richard de Vrijer en Maarten Welbergen.

De Weissenbruchzaal tenslotte toont werken van Hanneke Naterop en Erik Zwaga in 'De abstractie van de verfhuid', die eveneens op 12 december opent. De schilderijen tonen de diep fluwelig schilferende scènes van Naterop, en de zonovergoten grasbermen en sobere stillevens van Zwaga. 

Alle tentoonstellingen zijn tot en met 17 januari te bezoeken.