Nieuwe speeltuin in Sleepnetstraat op Scheveningen geopend

19 May 2024, 14:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

In de Sleepnetstraat op Scheveningen is een nieuwe speeltuin aangelegd. Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen en directeur Susan van de Steen van Haag Wonen hebben de officiële opening verricht.

De vernieuwde speel- en sportvoorziening is in samenwerking met bewoners en kinderen tot stand gekomen. Ook kwamen er sporttoestellen en groen bij. Bewoners hielpen mee met het uitkiezen van de speeltoestellen en het groen.  

Bij de opening waren er poffertjes en koffie voor de aanwezigen. Ook was er een begeleider die sportieve senioren liet zien hoe de sporttoestellen werken. Hof Wonen is nog op zoek naar een nieuwe naam voor de speeltuin. Bezoekers mogen de naam verzinnen. Uit alle ideeën kiest Hof Wonen de leukste naam die op een groot bord in de speeltuin komt te staan.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Miljoenen euro's

De gemeente Den Haag trekt de komende jaren miljoenen euro uit om speeltuinen op te knappen en buitenspelen onder Haagse kinderen te bevorderen. De noodzaak daartoe is volgens de gemeente groot. Den Haag is de meest dichtbevolkte stad van Nederland en kinderen spelen steeds minder buiten. De gemeente wil het tij keren en het buitenspelende kind prioriteit geven.

Wethouder Bredemeijer: “Kinderen horen buiten te spelen en plezier te maken. In de speeltuin zijn ze in beweging, leren ze samenspelen en ontdekken ze de wereld. Enorm belangrijk, zeker omdat steeds meer kinderen kampen met overgewicht. In sommige wijken zelfs één op de drie kinderen. Daarom zeg ik: weg bij de Playstation en hup in dat klimrek.”

Den Haag telt op dit moment 114.000 kinderen, ruim één vijfde van de Haagse bevolking. Met de groei van de stad is het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor kinderen om buiten te spelen. Sinds 2010 is daarom het aantal speelplekken van 400 naar 600 gegroeid. Met het nieuwe 'Speeloffensief' investeert de gemeente 7,3 miljoen in het opknappen van speeltuinen. Bovendien wordt het jaarlijkse onderhoudsbudget verhoogd. De komende tijd worden in ieder geval meer dan 75 speelplekken, verspreid over de hele stad, vernieuwd.