Nieuwe afspraken over deelscooters en -fietsen bij kuststrook

21 March 2023, 11:39 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

In Den Haag wordt steeds meer gebruik gemaakt van deelscooters, deelbakfietsen en deelfietsen. Om dit groeiende gebruik in goede banen te leiden zijn gisteren nieuwe afspraken gemaakt met aanbieders van deeltweewielers voor de Haagse Kuststrook.

De gemeente gaat onder meer op zoek naar extra parkeerruimte voor drukke dagen. De deelaanbieders gaan gezamenlijk parkeercoaches inzetten en klanten mogen de scooters alleen in de aangewezen vakken parkeren.

Met de bedrijven Go Sharing, Felyx, Check, Baqme, Cargoroo en Donkey Republics is verder onder meer afgesproken dat parkeren buiten de daarvoor bestemde vakken technisch onmogelijk wordt gemaakt. Verder komt er een wekelijks overleg tussen de aanbieders en de gemeente waarin belangrijke informatie gedeeld wordt en maatregelen verscherpt kunnen worden wanneer dit nodig blijkt te zijn.

Tekst gaat door onder foto.

Overlast tegengaan

"In 2021 is begonnen met de samenwerking tussen deeltweewielers en Gemeente Den Haag", vertelt wethouder Anne Mulder van Mobiliteit, Buitenruimte en Scheveningen. "Dit is van beide kanten goed bevallen en heeft gezorgd voor veel verbeteringen, daarom zijn er opnieuw afspraken gemaakt. Dit keer voor de gehele kuststrook, in plaats voor alleen Scheveningen. Met de gemaakte afspraken wil de gemeente samen met de aanbieders de overlast van rondslingerende deelvoertuigen terugbrengen."