mainImage

Nieuw evenement in de Binckhorst: Binckfest

22 oktober 2021, 14:28 uur
Den Haag & Regio

Onder de naam Binckfest wordt volgende maand een nieuw festival gehouden in de Binckhorst.

Onderdeel van het evenement is een open huizenroute op 26, 27 en 28 november. Locaties als Barraka, Bink36/PIP, De Besturing, de Caballerofabriek, Mooof, Pianinotheater, Pollux en Sweatshop werken hieraan mee.

Vrijdag 26 november is het openingsprogramma. Hierbij vindt onder meer een live expo van The Hague Street Art plaats, net zoals een door het Laaktheater en Lucy Zuiderwijk georganiseerde muzikale tocht langs bijzondere locaties in de wijk.

Zaterdag 27 en zondag 28 november zijn de open huizen. Hieraan doen niet alleen een groot aantal kunstenaars en creatieven uit de Binckhorst mee, maar ook culturele instellingen elders uit de stad zoals Filmhuis Den Haag, Korzo, Paard, Rewire en Writers Unlimited/Winternachten.

Binckfest is volgend de organisatoren dé kans om het eigen culturele karakter van de Binckhorst te ontdekken. Het is ook het begin van het proces om de toekomstvisie ‘cultuur in de Binckhorst’ te ontwikkelen. Adviesbureau Blueyard is hiervoor verantwoordelijk. Samen met de producenten van Fa-bricage is Blueyard ook verantwoordelijk voor Binckfest.

 


Foto: Nanda Sluijsmans