Museum Panorama Mesdag presenteert overzicht Suze Robertson

22 September 2022, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Detail van het schilderij 'Het bleekveld' van Suze Robertson.

Ter ere van haar honderdste sterfjaar start komende zaterdag 24 september in Museum Panorama Mesdag een grootse overzichtstentoonstelling van de Haagse kunstenaar Suze Robertson (1855-1922).

Het is de eerste keer in veertig jaar dat er zoveel van haar schilderijen en tekeningen uit museale en particuliere collecties bijeen te zien zijn, waaronder veel onbekend werk. Op basis van nieuw onderzoek naar haar werk, atelierpraktijk en leven wordt een zo compleet mogelijk beeld geschetst van deze volgens het museum ten onrechte vergeten kunstenaar.

"Panorama Mesdag heeft een speciale band met Suze Robertson en haar kunst", zegt museumdirecteur Minke Schat. "De oprichters van het museum, Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten, waren bevriend met haar. Zij verzamelden haar werk en ook zij toonden in hun tijd al kunst van Suze Robertson in het museum. We vertrouwen erop dat de tentoonstelling en de bijbehorende publicatie ervoor zorgen dat Robertson, honderd jaar na haar dood, haar welverdiende plek in de canon van de Nederlandse kunstgeschiedenis krijgt. Het zou tijd worden."