Rijswijks Dagblad | Madurodam: we kunnen binnen één dag opstarten
mainImage

Madurodam: we kunnen binnen één dag opstarten

1 mei 2021, 15:52 uur
Den Haag & Regio

Ook bij de Club van Elf, de overkoepelende organisatie van een groot aantal dagattracties waaronder Madurodam, overheerst teleurstelling nu de versoepelingen zijn uitgesteld. Op 11 mei zouden volgens het openingsplan alle 'doorstroomlocaties' buiten de deuren mogen openen. Maar dat heeft het kabinet nu uitgesteld, kijkend naar de ziekenhuisopnames van coronapatiënten.

Directeur Kees Klesman: "We staan met z'n allen al tijden klaar om te openen. En dat kan verantwoord, op 1,5 meter afstand, met alle hygiënemaatregelen en een prima communicatie." Ook Klesman zegt te beseffen dat het kabinet beslist, "als de cijfers zijn zoals ze zijn". "Maar ik wil het kabinet wel meegeven dat we niet per se nu weer hoeven te wachten tot 18 mei. Wij kunnen binnen 1 dag opstarten. Dus als ze uiteindelijk beslissen dat 11 mei tóch haalbaar is, dan redden wij dat."

Bij de Club van Elf zijn 24 dagattracties aangesloten, waaronder enkele dierentuinen, De Efteling, het Rijksmuseum, Madurodam en het Spoorwegmuseum.


Door: ANP