Laurentien van Oranje opent Dag van de Voorschool in Den Haag

3 April 2024, 12:11 uur
Den Haag & Regio
mainImage
RVD/Martijn Beekman

Op dinsdag 16 april wordt voor de tweede keer de Dag van de Voorschool gehouden in Den Haag. Op deze open ochtend kunnen Haagse ouders en verzorgers met jonge kinderen een kijkje nemen bij een van de honderd voorscholen die meedoen. Laurentien van Oranje, directeur van de number 5 foundation, opent de dag door voor te lezen op voorscholen in Laak en Wateringseveld.

Sinds januari 2024 mogen kinderen in Den Haag, mét een verwijzing van het CJG, gratis naar de voorschool. "Op de voorschool worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool", zegt wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs en Jeugd. "Er is op veel voorscholen plek voor nieuwe kinderen. Ik nodig alle Haagse ouders uit om langs te komen op de Dag van de Voorschool."

Tijdens de Dag van de Voorschool zijn er rondleidingen en kunnen ouders hun kind ook direct inschrijven. Ook de peuterconsulenten zijn aanwezig om ouders daarbij te helpen.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag.

Peuterconsulenten

Hafsa is een van de peuterconsulenten. Zij benadrukt het belang van de voorschool: "Voor veel kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud is de voorschool een geweldige kans. Hier worden ze spelenderwijs voorbereid op de overgang naar de basisschool, oefenen ze Nederlandse woordjes en spelen ze gezellig met leeftijdsgenootjes. Ouders vertellen ons dat kinderen die naar de voorschool gaan een betere start hebben op de basisschool."

Sinds september vorig jaar zijn peuterconsulenten actief om ouders in Den Haag Zuidwest en Laak te informeren over het belang van de voorschool en taalontwikkeling en te helpen bij het aanmelden. Kinderen in Zuidwest en Laak hebben automatisch een verwijzing naar de voorschool en kunnen er gratis naartoe. De peuterconsulenten adviseren over de verschillende locaties, zijn bekend met wachtlijsten en kunnen indien nodig helpen met de inschrijving. Deze consulenten zijn te vinden in onder andere buurtcentra en locaties van het Centrum Jeugd & Gezin.