Herinrichting boulevard Scheveningen gestopt vanwege stikstof

29 November 2022, 18:22 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Middenboulevard op Scheveningen zijn met onmiddelijke ingang gestopt. De horecaondernemers op de boulevard en de exploitanten van de strandtenten zijn daarvan eerder deze maand op de hoogte gebracht.

Reden voor de stop is een uitspraak van de Raad van State over stikstof. Die bepaalde dat bouwprojecten niet meer uitgezonderd mogen worden van de plicht om tijdens de bouw de stikstofuitstoot te beperken. Daarom moet er altijd voorafgaand een een bouwproject aan stikstofonderzoek worden gedaan.

Volgens wethouder Anne Mulder van Mobiliteit, Buitenruimte en Scheveningen is het niet meer mogelijk om de benodigde omgevingsvergunning nog deze winter te verkijgen. De vergunningplichtige werkzaamheden ter hoogte van De Pier en het Kurhaus kunnen daardoor nu niet worden uitgevoerd. De werkzaamheden kunnen volgens Mulder op zijn vroegst pas na het zomerseizoen van 2023 worden hervat.

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de Middenboulevard gingen op 1 november dit jaar van start. De gemeente moet nu laten onderzoeken welke invloed de werkzaamheden hebben op de naastgelegen natuurgebieden. Pas dan kan weer een nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Tekst gaat door onder illustratie.

Allure terug

Met het opknappen van de Middenboulevard wil de gemeente dat het gebied weer allure terugkrijgt. De boulevard wordt voor het grootste gedeelte verbreed. Ook komt er een ruim 35 meter brede trap, tegenover het Kurhaus. De trap verbindt de Middenboulevard met het strand en de strandpaviljoens. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Aan de Middenboulevard komen verder drie nieuwe pleinen voor verschillende activiteiten.