Hagenaar aangehouden na gewapende woningoverval Haarlem

24 January 2023, 15:41 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie

De politie heeft vier personen aangehouden voor betrokkenheid bij een gewapende woningoverval in Haarlem op 19 oktober vorig jaar. Een van de verdachten is een 17-jarige jongen uit Den Haag.

Bij de woningoverval in Haarlem drongen twee personen een huis binnen. Zij bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld. Een van de bewoners wist uit de woning weg te komen. Hij liep daarbij licht letsel op. Na een aantal minuten verlieten de overvallers de woning. Ze vluchtten weg in een auto. De politie werd gealarmeerd en startte direct een onderzoek, maar in de omgeving werden de overvallers niet meer aangetroffen.

De recherche in Haarlem heeft na uitgebreid onderzoek vandaag alsnog vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een man van 19 jaar oud uit Haarlem, een 19-jarige man uit Stein, een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 18-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zijn aangehouden in hun woonplaatsen. Ook zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op vrijdag 27 januari worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.