Haagse bakkers betrapt met illegale werknemers

20 March 2023, 18:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage
AVIM

Tijdens een nachtelijke controle bij een aantal Haagse bakkerijen bleken meerdere zaken niet in orde te zijn. De Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel van de politie voerde de nachtelijke bakkerijcontrole uit in samenwerking met onder meer de gemeente Den Haag en de Arbeidsinspectie.

In twee bakkerijen bakten werknemers broodjes terwijl zij geen verblijfspapieren of werkvergunning hadden. Een andere bakkerij had een aantal asielzoekers zonder verblijfsvergunning te werk gesteld zonder dat zij daarvoor een vergunning hadden. Ook bestond het vermoeden dat de asielzoekers boven de bakkerij sliepen of daar werden gehuisvest. Een andere bakkerij had een persoon aan het werk die daar zwart werkte maar ook een uitkering ontving.

Voor het illegaal tewerkstellen en de andere zaken kunnen de eigenaren van de bakkerijen een boete verwachten die in de duizenden euro’s loopt. Naar de personen die werkend zijn aangetroffen zonder dat ze dat mochten wordt een nader onderzoek gestart.