Haags Openbaar Vervoer Museum weer open na verbouwing

21 March 2023, 09:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
HOVM

Na een korte verbouwing opent het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) op zondag 2 april weer de deuren. Om de heropening van het museum extra luister bij te zetten, rijden er deze zondag twee bijzondere historische trams uit de jaren dertig en vijftig.

De historische trams maken drie ritten van elk bijna een uur. De ritten beginnen en eindigen telkens bij het museum aan de Parallelweg en gaan naar Voorburg, Madurodam en Delft. De ritten zijn inbegrepen bij de combi-tickets voor het museum. Deze zijn verkrijgbaar in het museum en via de website van het HOVM. Reserveren wordt aanbevolen.

Met de heropening komt een einde aan een periode van drie maanden waarin de indeling van het museum flink is gewijzigd. Deze verbouwing is een direct gevolg van de integratie van het HOVM en de werkgroep Scheveningen van de Tramweg-Stichting. Om de extra historische trams in het HOVM onder te brengen en een nieuwe restauratie- en onderhoudswerkplaats in te richten, zijn de sporen opgeknapt en is een betonnen vloer aangelegd. Deze vloer ondersteunt een grote magazijnstelling waar de reserve-onderdelen van de historische trams worden bewaard.

Tekst gaat door onder foto.

Tourist Tram

De heropening is tevens de start van het nieuwe HOVM-seizoen. Vanaf 8 april gaat ook de Tourist Tram weer rijden. Deze tram rijdt speciaal voor toeristen elk half uur via een aantrekkelijke route tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen.