Rijswijks Dagblad | Duindorp: rustige zaterdagavond- en nacht
mainImage

Duindorp: rustige zaterdagavond- en nacht

18 oktober 2020, 11:11 uur
Den Haag & Regio

Na een aantal onrustige tot zeer onrustige avonden en nachten lijkt Duindorp dit weekeinde weer eens een gewone avond te hebben gehad. De al vroeg in de avond aanwezig politie (te voet en te paard) en Mobiele Eenheid hebben dit keer niet te maken gehad met relletjes, vernielingen en brandstichtingen. Politie noch brandweer doet melding van inzet van een van de diensten in de nacht van zaterdag op zondag.

De ongeregeldheden startten woensdag en hielden vervolgens nog twee nachten aan. Bussen werden bekogeld, HTM-hokjes werden vernield en in de brand gestoken, politie werd bekogeld met stenen, vuurwerk en flessen, en meerdere containers werden in de brand gestoken. HTM en agenten hebben aangekondigd aangifte te zullen doen.

Onduidelijk is wat de directe aanleiding voor de ongeregeldheden is geweest, en dus ook wat de oplossing is. HSP-raadslid Peter Bos vroeg zich in een reactie op Twitter af 'Waarom? Wat drijft deze mensen? Waar komt dat gestoorde gedrag toch vandaan?

Eerder deze week nam de gemeenteraad een SP-motie aan waarin de leden het college oproepen veel meer te doen om ervoor te zorgen dat de jongeren in Duindorp alsnog een eigen plek, een eigen jeugdhonk krijgen. Daar is al jaren sprake van, wordt al jaren over gesproken en vooral gediscussieerd, maar is er tot op de dag van vandaag niet van gekomen.