Drie aanhoudingen voor seksuele en criminele uitbuiting

23 March 2023, 16:45 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie

Drie personen zijn recent aangehouden door de politie in een onderzoek naar seksuele en criminele uitbuiting van kwetsbare en verslaafde personen. De rechter heeft inmiddels bepaald dat de verdachten voorlopig vast blijven zitten.

Het gaat om een man en een vrouw van 44 en 38 jaar uit Den Haag en een man van 48 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens het Openbaar Ministerie werkten maakten zij misbruik van de kwetsbaarheid en van de afhankelijkheid van verdovende middelen van hun slachtoffers. In woningen in Den Haag, Voorburg en Hoofddorp zouden de slachtoffers door de verdachten zijn aangeboden voor seksuele diensten.

De man en vrouw uit Den Haag werden in februari aangehouden, de rechter heeft inmiddels bepaald dat zij in voorarrest blijven tot een pro-formazitting op 23 mei. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is afgelopen dinsdag opgepakt. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest donderdag met 14 dagen verlengd. Het onderzoek is nog in volle gang, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.