Derde editie van de SUP-actie in Den Haag van start

18 May 2024, 14:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag en Kiteboardschool.nl nodigen inwoners en bezoekers uit voor de derde editie van de SUP-actie. Van mei tot en met september kunnen deelnemers gratis Den Haag vanaf het water verkennen en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere stad.

De SUP-actie, die de combinatie van ontspanning en milieubewustzijn benadrukt, heeft vorig jaar 585 deelnemers bij elkaar gebracht die samen 6.500 liter zwerfafval uit het water haalden. “Wij hebben iedereen nodig om onze stad schoon en leefbaar te houden. Om deze actie tot een succes te maken en stappen te zetten naar een schone en leefbare stad is de betrokkenheid en inzet van onze inwoners hard nodig”, zegt wethouder Arjen Kapteijns van Duurzaamheid, Energietransitie en Klimaatadaptatie.

Dit jaar is het initiatief uitgebreid tot twee opstaplocaties: de vertrouwde plek bij restaurant Kaai 13 en een nieuwe locatie bij Madurodam. Elke woensdag en zaterdag kunnen deelnemers de stad vanaf het water ontdekken en bijdragen aan het milieu. Met deze actie wil de gemeente ook het bewustzijn vergroten over het belang van een schone leefomgeving. 

Wethouder Kapteijns spreekt vol lof over de SUP-actie. "Dit initiatief laat zien hoe recreatie en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. Het is mooi om te zien hoe onze inwoners zich inzetten voor een schonere stad, terwijl ze genieten van de prachtige waterwegen van Den Haag. Samen houden we de stad schoon."

Inschrijven voor de SUP-actie is eenvoudig via deze website. Deelnemers moeten beschikken over een zwemdiploma A en krijgen een SUP-board en opruimmateriaal ter beschikking. Ervaring met suppen is niet vereist, maar voorwaarde is wel dat deelnemers actief afval uit het water vissen.