Crowdfunding voor afscheidsconcert Golden Earring bijna geslaagd

30 May 2023, 20:21 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Golden Earring PR

De crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor een afscheidsconcert voor de Golden Earring is bijna geslaagd. Met nog twee dagen te gaan is het streefbedrag van 30.000 euro bijna binnen.

Het is daardoor nu zo goed als zeker dat er alsnog een afscheidsconcert komt voor de Haagse rockband Golden Earring. Niet door de band zelf, maar door een gelegenheidsformatie van maar liefst duizend muzikanten. Het concert staat gepland op woensdag 18 oktober in Ahoy Rotterdam. De Earring maakte in februari 2021 bekend te stoppen.

Voor het concert werken Yaël Vinckx van Team De Earring & Ik en Jaap Schut van het Nationaal Popmuseum RockArt samen. "Golden Earring heeft voortijdig moeten stoppen, want George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dat is ronduit klote, en vooral ook onverdiend", schreven zij eerder aan fans van de band. "Daarom hebben we iets bedacht. Als de Earring geen afscheidsconcert kan geven voor de fans, geven de fans een afscheidsconcert voor de Earring. Circa 1.000 muzikanten gaan live een viertal Earring-songs spelen in Ahoy, in aanwezigheid van duizenden muziekliefhebbers." Naast een eerbetoon aan de band, dient het concert ook als benefiet voor Stichting ALS.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Rotterdam Ahoy (CC BY-SA 4.0).

Documentaire

De opbrengt van de crowdfundingsactie is voor het project en voor het goede doel. “Want het geld dat overblijft, is voor onderzoek naar ALS.” Ahoy stelt de zaal gratis ter beschikking. De initiatiefnemers zijn verder druk in gesprek met fondsen en sponsors. "Dus we moeten nog een voorbehoud maken, maar de vooruitzichten zijn goed." Verder wordt hard gewerkt om de duizend muzikanten bij elkaar te verzamelen. Enkele bekende muzikanten is gevraagd op te treden als voorprogramma.

Een aantal van de duizend muzikanten zal door camera's worden gevolgd in aanloop naar het optreden. Hun verhaal wordt, samen met het concert, verwerkt in de documentaire 'De Earring & Ik', die rond Kerstmis 2023 op televisie te zien zal zijn.