Rijswijks Dagblad | Cel en beroepsverbod na relatie met kwetsbare leerlinge
mainImage

Cel en beroepsverbod na relatie met kwetsbare leerlinge

30 november 2020, 16:16 uur
Den Haag & Regio

De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 54-jarige docent Orde en veiligheid van het ROC Mondriaan veroordeeld voor ontucht met een 37-jaar jongere leerlinge.  De verdachte kreeg 20 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk, een beroepsverbod van 3 jaar en dient ook een zogeheten zedendaderbehandeling te volgen. De officier van justitie had 24 maanden cel geëist.

De oud-docent kreeg vorig jaar een relatie met het toen 16-jarige meisje dat niet alleen depressief en suicidaal was, maar zich ook sneed en daarnaast veel dronk. Als 'vertrouwenspersoon' had de docent eerst alleen gesprekken met de leerlinge, die echter overgingen in een bijna elf maanden durende geheime seksuele relatie. Pas dit jaar kwam zowel zijn echtgenote als de school achter de relatie. Die ontsloeg de man en stuurde een brief naar leerlingen, oud-leerlingen en ouders.
 
Volgens de rechters heeft de man niet alleen veel verdriet veroorzaakt bij de naasten van het slachtoffer en zijn eigen gezin, maar ook 'ernstig inbreuk gemaakt op het vertrouwen dat ouders van minderjarigen en de schoolleiding in hem stelden’.