Brits hiphopfestival Breakin' Convention naar Amare Den Haag

10 February 2024, 14:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Amare

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt naar Nederland. Op zaterdag 24 februari zijn de spectaculaire performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls te zien in theater Amare in Den Haag.

Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, is van de partij en neemt samen met andere dj’s, workshops en freestylers het hele theater over om de veelzijdigheid van de hiphopcultuur te tonen.

Tijdens de Haagse editie van de Breakin’ Convention zijn er onder meer optredens van de Compagnie Antoinette Gomis uit Frankrijk en Spoken Movement uit Engeland. De Nederlandse acts op het festival zijn Ghetto Funk Collective, Tawatha & Mitch Mitta, Keshaw en Threading Theater.

De Britse pers was eerder laaiend enthousiast over de formule van Breakin' Convention. De krant The Guardian noemde het festival "one of the world’s leading showcases of hip hop dance and dance theatre" en het bekende Londense uitgaansblad Time Out sprak van “one helluva weekend".

Na afloop van het programma in Amare is er een afterparty met dj R4shan uit Den Haag.