ADO Den Haag bevestigt ontslag van trainer Dirk Kuijt

24 November 2022, 16:50 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
ANP

Voetbalclub ADO Den Haag heeft na een dag vol geruchten zojuist het ontslag van trainer Dirk Kuijt officieel bevestigd in een korte verklaring op de eigen website.

"Het is een moeilijke dag voor ADO Den Haag", schrijft ADO op de site. "De club heeft besloten om niet verder te gaan met Dirk Kuijt. We zijn ervan overtuigd dat een koerswijziging bij het eerste elftal kan helpen om voor een ommekeer te zorgen. De ambitie blijft onveranderd."

Ondanks de tegenvallende resultaten krijgt Kuijt bij zijn vetrek toch nog complimenten van de club. "Wij bedanken Dirk voor zijn professionaliteit, inzet en toewijding. Daarnaast hebben we een enorme waardering voor het doorzettingsvermogen, de veerkracht en de bezieling die Dirk als persoon kenmerken. De club wenst Dirk succes met alles wat er in de toekomst op zijn (trainers)pad komt. We hopen dat onze paden ooit weer kruisen."

Nieuwe trainer

ADO Den Haag beraadt zich momenteel over de vacante positie die is ontstaan. Levi Schwiebbe, de trainer van ADO Den Haag onder 15, neemt de komende dagen de taken van de ontslagen Dirk Kuijt op zich. De club hoopt op korte termijn een nieuwe trainer te kunnen presenteren.