Zwanger van een tweeling, wat nu.....?

13 August 2019, 08:26 uur
Columns
mainImage

Hoe het begon

Dinsdag 5 maart, de dag dat ik ongesteld moet worden. Woensdag 6 maart, de dag dat ik dacht; “Het zal toch niet, ik ben 41 jaar, wat moet ik doen?” Donderdag 7 maart heb ik nog ergens zo’n test? Vrijdag 8 maart, om 04:15 uur schoot ik wakker ik ga de test doen, binnen 2 seconden zag ik twee streepjes. Later hoorde ik van de verloskundige dat ik toen al had kunnen weten dat er een tweeling in mijn buik zit i.v.m. het dubbele aantal hormonen in mijn lijf.

En nu?

Ik heb die ochtend geen oog meer dicht gedaan. Oh jee wat moet ik doen? Ik heb al een dochter van 11 jaar en een dochter van 7 jaar, het is eigenlijk wel goed zo. Hoe zal Alex, mijn partner, reageren? Ik besluit om het nog even voor mezelf te houden, ik ga naar mijn werk, we hebben het er vanavond wel over.

Nog geen half uur op mijn werk, ik kon natuurlijk helemaal niet wachten tot vanavond toch maar even een appje gestuurd: “Lief ik ben zwanger, vanavond even over hebben?” Uiteraard reageerde Alex, met een voice-clip; “.........(stilte) oké, ...........(stilte) hoe dan.... (stilte).......laten we het er inderdaad vanavond over hebben......”

‘s Avonds Jasmijn, mijn oudste dochter, naar bed gebracht en uit het niets zegt ze: “mam ik zou het nog wel heel leuk vinden een broertje of zusje, kan dat nog?” Huh toeval of heeft ze iets gehoord? Mijn appje gelezen? Later die avond heb ik het er met Alex over, we hebben twijfels. Ons gezin is eigenlijk compleet, dit was niet gepland. We laten het even bezinken en ik besluit in die twee weken een oud- collega op te zoeken in China. Even tijd voor mezelf en in combinatie met een fotoshoot het juiste moment.

25 maart: ik vertrek naar China

Bij het afscheid geef ik Alex een brief met daarin mijn gevoel, ik wil er denk ik toch wel voor gaan. Ik vraag hem of hij er komende week ook goed over na wil denken. In China aangekomen laat ik me met een taxi brengen naar het huis van mijn oud- collega. Hij woont in een appartement, hartje Beijing hij is er zelf niet in verband met een reclameklus in Shanghai. Mooi ik heb even tijd voor mezelf wat ga ik komende dagen doen en hoe ga ik zorgen dat ik tot inzichten kom? Beëindig ik de zwangerschap of gaan we ervoor?

Angelique de Vries is zwanger van een tweeling. Ze beschrijft haar belevenissen voor Voorburgs- en Rijswijks Dagblad.