Vlieg er eens uit

18 December 2022, 10:07 uur
Columns
mainImage

Zestienhoven. Heerlijk vliegveld. Gewoon relaxed met de bus naar het vliegtuig. Nooit druk, altijd gezellig. Vlieg er graag vanaf. Was in Coronatijd wat minder maar op weg naar Majorca was ik er vaak te vinden.

Ben namelijk nogal een luxe SP’r. Niet dat ik niet ben opgegroeid tussen uitgebrande autowrakken en half ingestorte huizen. Crooswijk in de jaren zestig van de vorige eeuw. Een eitje in de week omdat vlees te duur was en koekkruimels bij bakker de Neef.

Maar ja, de horizon lonkte. Heb nog overwogen om te gaan varen. Alleen media en film waren toch sexier.

Dus ik heb wat gevlogen voor m’n werk. Veel Schiphol en als het enigszins kon Zestienhoven.  Vliegschaamte bestond nog niet. 

Nogmaals geweldig vliegveld.

Alleen niet meer van deze tijd. Misschien nog even. Maar als we een functionerend hoge snelheidsnetwerk krijgen in Europa wordt het toch een gekke henkie van het internationale vervoer.

Ga maar na. Met de trein van centrum naar centrum. Metrootje en je bent er. Of leenfiets.

En dan gaan plaatselijke partijen kijken naar de ongelofelijke ruimte die Zestienhoven inneemt. Dat gebeurt nu al. Het is bijna misdadig al die ongebruikte ruimte binnen de stad. Voorlopig bouwen we nog de havens vol maar let op, Zestienhoven is de volgende prooi voor vastgoedontwikkelaars. Enig idee hoeveel dat oplevert?

Meer dan die goedkope tickets.

Voorlopig ga ik het voorjaar weer naar Majorca. Vanaf Zestienhoven. Hoe lang dat nog duurt? 

Denk vijf jaar. Dan wordt definitief op sluiting ingezet. En niet op milieugronden of geluidsoverlast maar om keiharde euro’s. Zo realistisch ben ik dan wel weer.

Was een mooie tijd maar aan alles komt een eind. Ben ik het toch nog eens met de SP.