Rijswijks Dagblad | Michel Bezuijen burgemeester van Zoetermeer?

Michel Bezuijen burgemeester van Zoetermeer?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ik vond het bijzonder dat de burgemeester van Zoetermeer, Charlie Aptroot, mij persoonlijk vertelde dat hij nog circa een jaar deze functie zal bekleden. De populaire burgervader moet dan vanwege zijn 70-jarige leeftijd stoppen met de baan die hem zo aan het hart gaat. Je denkt dan meteen aan het vreemde systeem in Nederland dat, een volgens velen goed functionerende en topfitte burgemeester, zijn biezen moet pakken. Dit is nu typisch zo’n voorbeeld dat sommige systemen zijn vastgeroest en dat de mensen die burgemeesters aanstellen niet kunnen improviseren.

De feiten liggen er echter. Zoetermeer krijgt over circa een jaar een nieuwe burgemeester. Wie krijgt dan de algehele verantwoording over een stad die de komende jaren gaat doorgroeien naar zo’n 160.000 inwoners en daarmee nog toonaangevender wordt? Niet alleen in Haaglanden maar in heel Nederland.

Als ik in de rol van de bekende spelersmakelaar Mino Raiola kruip, die onder meer Matthijs de Ligt begeleidt, dan kom ik meteen uit bij de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen. Ik ga m’n uiterste best doen om zijn manager te worden, want hij is de nummer 1 om Charlie Aptroot op te volgen. Het maak totaal niet uit dat hij onlangs in Rijswijk bijtekende, want dat zal de afkoopsom nog groter maken…..

Maar even serieus, Bezuijen is voor Zoetermeer de droomkandidaat. Dit vindt inmiddels ook een aantal raadsleden. Aangezien de gemeenteraad de eindbeslissing heeft bij de voordracht, kan het een interessante periode worden. Bezuijen is niet alleen charismatisch, maar ook inhoudelijk sterk, geniet een grote populariteit en is een meester in het verbinden. Hij is ook van de zelfde partij (VVD) als Charlie Aptroot. Toen ik gisteren aan hem vroeg of hij geen burgemeester van Zoetermeer wilde worden, gaf hij aan deze opmerking als een compliment te beschouwen. Uiteraard ging hij er verder niet op in.

Jaap Smit, de commissaris van de Koning die burgemeesters aan de gemeenteraad voordraagt, moet daarom in gesprek met Bezuijen. De nabije toekomst zal het leren of dit daadwerkelijk gebeurt. Bezuijen kan dan weer worden opgevolgd door de transfervrije Nicole Dierdorp, voormalig wethouder van Rijswijk die de gemeente bijzonder goed kent. Ik heb haar ooit in m'n column voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Leidschendam- Voorburg. Nou, dan zijn we er toch? Alles weer geregeld, in het belang van de stad..... 

 


Foto: Digitaal Dagblad