Leven en laten leven....

6 December 2022, 20:26 uur
Columns
mainImage

Soms vraag ik mij af wat er in hemelsnaam aan de hand is? Kun je tegenwoordig nog een mening hebben, daar voor uit komen, zonder dat iemand zich gekwetst voelt?

Het lijkt wel alsof de samenleving volledig doorgeslagen is. Gevoed door sommige media, die op haar beurt weer gefinancierd worden door grote schaduwmachten.

Veel mensen zijn zo ter goeder trouw dat alles wat ze op televisie horen, of in de krant lezen, voor waarheid aannemen, zo zou het ook moeten zijn, alleen kan ik u vertellen dat het niet zo is. Niet alles is waar.

Als je soms denkt: het kan niet gekker, dit moet een grap zijn. Is Cowboys en Indianen spelen voor uw kinderen ineens een probleem voor een bepaalde groep dan moeten er straatnamen acuut veranderen.

Moet Carnaval stoppen want schadelijke stereotyperingen.

Is kindervriend Zwarte Piet ineens racisme, maar mag een Witte Piet wel….

Verdwijnt Zwarte Piet volgens een media platform. Dat komt naar voren uit onderzoek van I&O Research. Aan het onderzoek werkten 1457 mensen mee. Zeer representatief onderzoek op de bevolking van Nederland met ruim 17.809.771 inwoners.

Geloofwaardig ook. Laat me niet lachen.

Onder 32.000 mensen bij het programma Eén Vandaag kwam weer er wat anders uit.
"Meerderheid wil liever Zwarte Piet, maar acceptatie is er van de roetveeg".

Welke media moet je nou geloven? De " acceptatie" groeit, omdat het door je strot geduwd wordt op televisie en op scholen.

Ik kan je verzekeren dat er nog heel veel mensen deze opgelegde woke cultuurverandering niet willen. Overigens ben ik blij dat er nu een oplossing is ontstaan in Rijswijk en inwoners een keus hebben om heen te gaan waar zij zich bij prettig voelen.

Dat is voor de magie liefhebbers een intocht/ optocht op de zaterdag, voor de liefhebbers van een volledig aangepast veeg festijn staat de Bogaard op zondag op zijn kop. Prima. Leven en laten leven.

Over Woke gesproken. Groene muisjes in ziekenhuizen, roze of blauw kan echt niet meer bij een geboorte van een baby.

Mag de NS geen dames en heren meer zeggen als er een trein aankomt op een station. En moeten we het vooral zo vaak mogelijk hebben over de LHBTI-gemeenschap en daar de maatschappij zo op aanpassen door ingrijpende maatregelen zoals  aparte wc’s en leerstof over genderneutraal er al bij kleuters inpompen. Het bespreekbaar maken kan zeer zeker, maat laat kinderen kinderen zijn.

Ja, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die de moeite hebben met de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. De mensen die het niet accepteren horen wat mij betreft niet thuis in Nederland.

Iedereen moet in Nederland kunnen zijn wie hij of zij wil zijn, maar om het zo naar het extreme te trekken om zelfs met een politiek voorstel naar de Tweede Kamer te sturen (D66) om kinderen vanaf 16 jaar al hun jongensnaam te kunnen laten veranderden in een meisjesnaam, of anders om zonder er met een deskundige over te hebben gesproken, gaat mij echt te ver.

Op de een of andere manier zijn we in een soort van wokisme samenleving terecht gekomen. Worden meningen van “minderheden” opgedrongen aan meningen van een meerderheden. Je mag het best niet met mij eens zijn, we kunnen daar altijd een gesprek over voeren. Maar leg mij jouw mening niet op. Zullen we komend jaar proberen om weer normaal te gaan doen met z’n allen?

Alvast een gelukkig nieuwjaar allemaal.

Leven en laten leven

Marc Weterings is fractievoorzitter van RijswijksBelang.