Dagblad Danny

24 December 2022, 09:57 uur
Columns
mainImage

Daar lag hij ineens bij mij op de deurmat. Fractievoorzitter van Wij Rijswijk, Danny van Dam. Of beter gezegd, er lagen ineens heel veel Danny’s op de mat. Maar liefst 25 Danny’s om precies te zijn. Jazeker, ik telde er 25 in een krantje van 15 pagina’s. De als krant vermomde campagnefolder van de lokale politieke partij Wij Rijswijk heeft als titel Stadskrant Rijswijk. Maar het had eigenlijk Danny’s Dagblad moeten heten. Of Van Dam’s dagboek. Lieve Danny.

Ik vind wel vaker een krantje van Wij Rijswijk in de brievenbus. Geen ‘nee nee’ sticker die daartegen helpt. Prima voor onderin de kattenbak meestal. Maar door hun sympathieke kerstdiner actie voor eenzame mensen dit jaar wilde ik weleens wat meer te weten komen over Wij Rijswijk. En dat kwam ik. Wij Rijswijk is helemaal geen Wij Rijswijk, maar vooral Ik Danny.

Als je nog niet genoeg over de geweldige Danny van Dam hebt gelezen, dan kun je in de krant ook nog wat vinden over twee andere Van Dammen. Wij van Dammen.   

En dan de foto op de voorpagina. Wij Rijswijk leden die de kerstman helpen. Nepper kan niet. Foto MADimage staat eronder. Het bedrijf van wie denk je? Eén keer raden. Precies. Danny van Dam. De meest gefotografeerde fotograaf op aarde. De uitvinder van de selfie.

Het voelt allemaal zo nep. Speelt vermomd als krant in op de Rijswijkse onderbuik. En gaat vooral om en over Danny. Ik geloof niet dat ik erin wil trappen. Dan maar eenzaam.