Column Nicolet van Graafeiland: Winter in Oud Rijswijk

6 February 2018, 00:00 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Column Nicolet van Graafeiland: Winter in Oud Rijswijk

Januari was nog wat te warm, maar februari begint goed……. met kou. De kou lijkt in alles te zitten, de maan die heel groot was op de eerste dag van februari en de zon die laat zien dat het echt koud is buiten. Achter glas zit je heerlijk in het zonnetje, maar zodra je buiten komt wil je de handschoenen aan en je sjaal om. In het noorden des lands wordt weer gedroomd over de tocht der tochten, want het was onder nul vannacht.

Maar in Oud Rijswijk nemen wij afscheid van “onze boom”. Dat de uil al een paar jaar geleden verhuisd is, maakte het al definitief. Maar nu is het echt, echt. Hij is er niet meer, nou ja grotendeels verdwenen. Onze mooie boom, die de laatste grote storm toch maar mooi heeft doorstaan. Het zal wel even wennen zijn. Moet gezegd dat het wel een hoop licht geeft EN nu kun je pas goed zien wat een mooi gebouw het museum is met een heerlijk plein ervoor.

Ik krijg direct het gevoel alsof we een stukje Frankrijk in Rijswijk hebben, ook wel weer leuk. Ga binnenkort toch even naar het museum gepast afscheid nemen van de boom om daarna de winter weer langzaam van ons af te laten glijden op naar de lente.

Nicolet van Graafeiland, voorzitter Winkeliersvereniging Oud Rijswijk