Column Coen Sleddering (VVD): Felicitaties aan wethouder Van Hemert

18 March 2018, 00:00 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Column Coen Sleddering (VVD): Felicitaties aan wethouder Van Hemert

De stad Rijswijk is volop bezig met de gemeenteraadsverkiezingen. Campagneteams van de 12 deelnemende partijen sjouwen heel wat af en stoppen folders in de Rijswijkse brievenbussen. Ook worden de laatste reclameborden opgehangen. Soms op een juiste plek en soms op een plek waar dat niet mag. Ook worden sommige borden door vandalen (of de wind) vernield en moeten worden vervangen. In de weekenden zijn de partijen te vinden in de diverse winkelcentra in Rijswijk. Met of zonder koffie. Dat het weer niet erg mee zat deze week, mocht de pret niet drukken. Van de vier nog aanwezige wethouders zijn er drie lijsttrekker voor hun partij en zijn dus ook op campagne.

Vertrekkend wethouder René van Hemert ging gewoon door met zijn werk. Hij ontving minister Bruno Bruins van Sport en zij onthulden samen een bord op de plek waar Rijswijk een nieuwe sporthal gaat bouwen. Vervolgens installeerde hij samen met de minister de Rijswijkse Sportraad en sloot met een interview het VVD sportcafé af. Leuk voor de wethouder was dat een lid van de sportraad de wethouder dankte voor zijn inzet – samen met collega Lugthart- voor de sport in Rijswijk en het vertrouwen dat hij had in de bestuursleden van de sportverenigingen om te komen tot een gezamenlijke sportnota.

Later in de week gaf hij de aftrap van de eerste training van de nieuwe voetbalclub Celeritas op het Prinses Irene sportpark. Een belangrijke gebeurtenis voor de sportcultuur in Rijswijk. Eindelijk rollen er weer ballen daar! Ook daar een dank je wel voor de wethouder voor het mogelijk maken van de start van een nieuwe Rijswijkse voetbalclub. Tussendoor gaf hij ook nog het startsein voor de werkzaamheden aan de Delftweg die zal veranderen in een fietsstraat waar de auto’s te gast zijn. Daarna opende hij een Park&Bike van HaagscheFiets bij parkeergarage Hoornwijk.

Geen saai weekje dus voor wethouder Van Hemert, maar wel een weekje met een lach. Want het is altijd leuk als je ziet dat er van de gemaakte plannen iets ook werkelijk tot stand komt. En dat er dan ook waardering voor is. Het waren geen gemakkelijke jaren voor de wethouder met lastige en vaak langlopende dossiers in zijn portefeuille. Een nieuw parkeerbeleid, de problemen met voetbalclub Haaglandia, discussies over terugkeer van het Pontje en een OV verbinding naar Rijswijk Buiten. En daarnaast de zorgen om de leegstand in Plaspoelpolder en winkelcentrum In de Bogaard. Dat er tijdens het lijstrekkersdebat door de voorzitter van de winkeliersvereniging in dat winkelcentrum veel waardering werd uitgesproken voor de inzet van de wethouder, was ook weer een prettig moment.

De uitnodiging voor zijn afscheidsreceptie op 23 mei aanstaande lag deze week in de brievenbus en ik gun hem tot die dag nog net zoveel mooie momenten als deze week!

En voor vandaag: een fijne verjaardag René!