Rijswijks Dagblad | Verklaring gemeente over 'Schouten'

Verklaring gemeente over 'Schouten'

mainImage

Op verzoek van de CDA-fractie heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg enige openheid gegeven als het gaat om het faillissement van het Leidschendamse bouwbedrijf Schouten. De gemeente geeft dan ook in een brief de volgende verklaring. 

"In de afgelopen periode heeft de gemeente zowel ambtelijk als bestuurlijk overleg gehad met de gemeenten Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp, waar Schouten Bouw ook bouwprojecten uitvoert en waar een vergelijkbare problematiek speelt met betrekking het faillissement van Schouten Bouw. Dit heeft geresulteerd in het gezamenlijk inhuren van ons vaste advocatenkantoor La Gro Geelkerken om te informeren en adviseren over de (juridische) gevolgen van het faillissement voor zowel de verschillende gemeentes als voor kopers van bouwkavels of woningen".

"De gemeente Leidschendam-Voorburg, maar ook Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk, hebben geen directe contractuele relatie met de kopers. In het belang van de kopers kunnen wij op dit moment niet meer doen dan ons wenden tot de curator en Woningborg met als doel aan te dringen op snelle duidelijkheid, snelle beslissingen en snelle afbouw van de woningen. Daartoe sturen wij namens de colleges van Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg een brief aan de curator en Woningborg en gaan wij zo mogelijk het gesprek aan". 


Door: Bart Bakker