Rijswijks Dagblad | Relaties steunen Chris Schouten

Relaties steunen Chris Schouten

mainImage
Rene Bogaart staat volledig achter Chris Schouten.

Bouwbedrijf Schouten uit Leidschendam is de laatste weken onderwerp van gesprek als het gaat om de afronding van diverse nieuwbouwprojecten in de regio. Voor GBLV is het zelfs aanleiding geweest om hier een groot aantal vragen over te stellen aan het College. Naast alle kritiek is het opvallend dat diverse relaties het momenteel opnemen voor directeur/ eigenaar Chris Schouten, die een bedrijf runt met zo’n tweehonderd medewerkers.

“Goede relaties moet je steunen, juist ook als er problemen opduiken waar overigens veel bouwbedrijven momenteel mee te maken hebben”, reageert Gert Arie Mijdam, eigenaar van makelaarskantoor Reichman & Rommelaar. “Ik vind dat alles in de media behoorlijk uit z’n verband wordt getrokken. Daarbij moeten we er voor waken dat zo’n bedrijf nog verder in de problemen komt. Slecht voor de kopers, de werknemers en de gemeenten. We moeten daarom met z’n allen de krachten bundelen om verder onheil te voorkomen”.

Bogaart

De bekende horeca-ondernemer Rene Bogaart deed gisteravond van zich spreken door op zijn Facebook-pagina een betoog voor Chris Schouten te houden. Dit betoog luidt als volgt:  “Ik wil graag even reageren op de situatie rondom bouwbedrijf Schouten. Zoals jullie wel, of misschien niet weten, is Chris Schouten als bijna 25 jaar mijn beste vriend. Tot zo’n 7,5 jaar geleden zelfs mijn compagnon in Big Horeca geweest, dus ik mag zeggen dat ik hem heel goed ken. Mijn buikgevoel zegt dat ik het nu toch echt even voor hem moet gaan opnemen. Misschien nemen mensen mij dit dadelijk kwalijk, maar dan accepteer ik dit als consequentie. Na alle eenzijdige berichtgeving van de afgelopen weken vind ik het belangrijk om ook eens een ander geluid te laten horen. Als ik de berichten mag geloven is inmiddels alles fout bij bouwbedrijf Schouten. Hier heb ik echt grote problemen mee. Volgens mij is een groot gedeelte van Leidschendam - Voorburg de afgelopen 80 jaar door dit bouwbedrijf gebouwd. Heel veel prachtige huizen en ontwikkelingen hebben zich opgevolgd”.

Ervaring

Rene Bogaart vervolgt: “Chris zijn grootouders maar ook zijn vader en oom zijn de grondleggers van dit in mijn ogen prachtige bouwbedrijf. Chris heeft zelf de afgelopen 35 jaar er alles aan gedaan om dit bedrijf te laten groeien. Inmiddels zijn ruim 200 mensen uit onze gemeente werkzaam in dit bedrijf. Wij zelf hebben éénmaal een huis gekocht van bouwbedrijf Schouten in Veursehout en dit was perfect geregeld. Heel veel mensen hebben dan ook een goede herinnering aan dit bouwbedrijf. Heel veel mensen hebben ooit een huis gekocht van bouwbedrijf Schouten of wonen inmiddels in een huis dat door hun is gebouwd. Volgens mij naar volle tevredenheid”.

Proces

“’Zolang ik Chris ken weet ik ook dat er dingen mis kunnen gaan tijdens zo’n bouwproces. Zowel tijdens de bouw of na oplevering heb ik Chris hier nog nooit van zien weglopen en heeft hij het altijd netjes opgelost. In de afgelopen jaren toen het allemaal niet zo goed ging in Nederland hebben ontzettend veel bedrijven hier last van gehad. Ook in de bouw ging het behoorlijk mis... makelaars, bouwers, onderaannemers... velen hebben deze tijd zakelijk niet overleefd. Ook bouwbedrijf Schouten heeft het heel erg zwaar gehad maar heeft het uiteindelijk wel gered. Echter deze zware periode heeft vandaag de dag nog steeds impact op dit bedrijf. Ik weet dat Chris er iedere dag alles aan doet om de schade uit deze moeizame periode weer te herstellen. Ook ik heb wel eens als ondernemer periodes dat het net even wat moeilijker loopt allemaal. Omzet loopt wat achter, kosten zijn te hoog etc. Goed ondernemerschap en vertrouwen van de mensen om je heen trekken je dan uiteindelijk weer de goede kant op”.

Oplossing

Rene Bogaart besluit als volgt:  “Juist dat is wat Chris nu even nodig heeft. Het is niet aan mij om te vertellen waar Chris nu mee bezig is, maar ik weet wel dat er keihard word gewerkt aan een goede oplossing voor iedereen. Ik twijfel er nog geen 0,01 procent aan dat dit hem gaat lukken ! Ik hoop dat Chris van iedereen het vertrouwen krijgt en dat we nog een paar weken geduld hebben.  Maar laten we ophouden elkaar gek te maken want dat bevorderd dit proces niet. Als u het met mij eens bent DEEL dan dit bericht, bedankt voor het lezen!”.


Door: Bart Bakker