Rijswijks Dagblad | Plaatsen Trekfietsviaduct 8-10 augustus

Plaatsen Trekfietsviaduct 8-10 augustus

mainImage
Artist impressie Trekfietstracé door de Vlietzone.

Van 8 tot en met 10 augustus worden de viaductdelen geplaatst. Met een eventuele uitloop in de nacht van 10 op 11 augustus. Het viaduct bestaat uit verschillende stalen delen: 4 grote delen voor boven de snelweg en 5 kleinere voor het stuk langs de gebouwen bij golfbaan Leeuwenbergh. Deze onderdelen worden gemaakt in een fabriek en met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Hier worden de onderdelen vervolgens met grote kranen direct op de juiste plek geplaatst en bevestigd aan de steunpunten en aan elkaar.

Tijdens de werkzaamheden is het nodig om het deel van de A4 waarboven gewerkt wordt, af te sluiten. Om overlast voor het verkeer op de A4 zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Hiervoor zijn 2 nachten nodig:

Nacht 1: donderdag 8 augustus vanaf 19.00 uur tot en met vrijdag 9 augustus 6.00 uur

Nacht 2: vrijdag 9 augustus vanaf 19.00 uur tot en met zaterdag 10 augustus 9.00 uur

Reservenacht: mocht het nodig zijn dan werkt de aannemer ook op zaterdag 10 augustus vanaf 19.00 tot en met zondag 11 augustus 9.00 uur.

Helaas veroorzaken de werkzaamheden hinder voor het verkeer op de snelwegen. Om de hinder te beperken, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd:

In de nacht van 8 op 9 augustus worden de delen van het viaduct boven de hoofrijbanen van de A4 geplaatst. De hoofdrijbanen zijn dan afgesloten in beide richtingen. De verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 zijn deze nacht open.

In de nacht van 9 op 10 augustus worden de delen boven de verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 aangelegd. De verbindingsbogen zijn afgesloten. Deze nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 in beide richtingen open.

Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

De verwachting is dat de werkzaamheden geen overlast geven in de woonwijken in de omgeving van het werk.