Rijswijks Dagblad | Op Birckhoeve samenwonen met dier en natuur

Op Birckhoeve samenwonen met dier en natuur

mainImage

Zelf aan de slag op jouw eigen stukje boerderij. Dat kan op een eeuwenoude hoeve aan de rand van Rijswijk, genaamd Birckhoeve. Verborgen gelegen achter flats en nieuwbouwwijken, vind je hier ruimte met veel groen en dieren. Je kan er een deel van een boerderijwoning of oude stal opknappen en zelf indelen tot je ideale woning. Donderdag 21 februari komen de kluswoningen online en gaan in april in de verkoop. Kijk op www.wonenopbirckhoeve.nl

Samen en Wonen
Op Birckhoeve komen drie kluswoningen beschikbaar. Een gedateerde boerderijwoning als ‘opknapper’ en een stal die tot twee woningen wordt opgesplitst. Oppervlakten tot ruim 150 m2. De bewoners gaan zelf aan de slag om een stukje op deze hoeve om te toveren tot hun droomwoning. Een koperscoach van Steenvlinder begeleidt hen vanaf het begin. Wat komt er kijken bij het opknappen van een kluswoning? Wanneer ga je aan de slag en wat gaat het kosten?

Samen en Natuur
Op Birckhoeve genieten de bewoners van de vrijheid en ruimte van het buitengoed. Groen en vrije uitzichten. Vooral op het landgoed achter de gebouwen. Daar is ook ruimte voor het toepassen van meer agro-ecologie: meer diversiteit in gebruik van het land met respect voor de ecologische structuur van deze regio. Denk aan fruit- en notenbomen langs de randen en irrigatielijnen van de weilanden en een moestuin met meerjarige gewassen. Deze benutten en onderhouden de bewoners samen.

Samen en Dier
De bewoners kunnen op Birckhoeve een dier meenemen! Bijvoorbeeld een paard, een schaap, of een echte boerderijkat… Ook zij kunnen wonen op de hoeve. En de bewoners zorgen er samen voor!