Rijswijks Dagblad | Hoogste punt van OCC wordt gevierd

Hoogste punt van OCC wordt gevierd

mainImage

Het hoogste punt van het onderwijs- en cultuurcentrum (OCC) is bereikt. Wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling) heeft op donderdag 7 mei 2019 samen met Piet van Hoeven (directeur VolkerWessels) het beton voor het dak van de Ensemblezaal van het OCC naar 38 meter hoogte laten hijsen. De bouwplaats is op zaterdag 15 juni open voor het publiek.

Revis spreekt van een belangrijke mijlpaal: ''Samen met de culturele instellingen aan het Spui vormt het OCC straks het culturele hart van Den Haag, waar niet alleen optredens plaatsvinden maar waar ook plaats is voor ons internationaal toonaangevende conservatorium.''

Samen met de culturele instellingen aan het Spui vormt het OCC straks het culturele hart van Den Haag, waar niet alleen optredens plaatsvinden maar waar ook plaats is voor ons internationaal toonaangevende conservatorium.
Dit karakteristieke gebouw van architecten Patrick Franssen en Jo Coenen aan het Spuiplein huisvest vanaf 2021 4 Haagse topinstellingen: Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater), Koninklijk Conservatorium, Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest Den Haag.

De bouwplaats van het OCC is op zaterdag 15 juni tijdens de Dag van de Bouw geopend voor publiek.

Het OCC krijgt een theaterzaal met ongeveer 1.300 zitplaatsen, een concertzaal voor 1.500 mensen, een ensemblezaal voor zo’n 600 bezoekers en een repetitiezaal waar ook nog eens 200 mensen terechtkunnen. Ook is er ruimte voor winkels en horeca. Met een verwachte 300.000 bezoekers per jaar wordt het een plek waar iedereen kan genieten van een breed cultureel aanbod en waar volop ruimte is voor initiatieven uit de stad: van een open podium voor Haagse bands tot stadsdebatten.

Het gebouw is straks niet alleen markant, maar ook duurzaam. Het krijgt onder meer 4.000 m2 zonnepanelen, regen gespoelde toiletten, temperatuurregulatie door gebruik van de bodem als warmte- en koudebron, 50 in de gevel verwerkte broedkasten voor verschillende soorten vogels en 28 ingebouwde vleermuizenverblijven.


Foto: Gemeente Den Haag