Rijswijks Dagblad | Extreem veel klachten over Rijswijk Wonen

Extreem veel klachten over Rijswijk Wonen

mainImage
Volgens bewoners gaat er veel mis met de renovatie.

Beter voor Rijswijk (BvR) krijgt massaal klachten binnen vanuit verschillende buurten over Rijswijk Wonen. Het Havenkwartier blijkt droefenis. Schimmelvorming, kelders nog steeds onder water, afvoer niet aangesloten, ventilatie onvoldoende geregeld. Tubasingel hoeft geen betoog. Tientallen gezinnen moeten in een flatgebouw in het stof en vuil zitten tijdens een megarenovatieklus. De rechter heeft de huren van vele woningen in het Rembrandtkwartier met terugwerkende kracht aangepast vanwege de slechte staat.

BvR Raadslid Carlos Paredes: "En daar blijft het niet bij. Bewoners van Te Werve klagen over extreem hoge energiekosten door de.tocht die onder de ramen doorkomt. Ook het minimale onderhoud van de groenstroken tussen de gebouwen en het verwijderen van speelattributen zonder vervanging roept vragen op, terwijl er wel servicekosten voor worden betaald".

Enkele jaren terug lag de andere grote woningbouwvereniging Vidomes onder een vergrootglas. Nu lijkt het echt mis te zijn met Rijswijk Wonen. Vanuit de politiek wordt het beleid van deze woningbouwvereniging met argusogen gevolgd. Wel wordt geld in Den Haag geïnvesteerd. Hoezo? Worden de bewoners van de sociale woningen in Rijswijk in de steek gelaten?

Paredes vervolgt: "Los daarvan waren er.klachten in Steenvoorde over de huuraanpassing van eengezinswoningen. Duizend euro voor de blijvers, Zevenhonderd euro voor de nieuwe huurders. Voor de blijvers komt dit over als pure discriminatie. Tot slot de manier waarop asielzoekers met een tijdelijke verblijfstatus door Rijswijk Wonen in eengezinswoningen worden geplaatst, terwijl er zoveel stellen in Rijswijk zijn die dolgraag in een grondgebonden woning willen wonen en nu onnodig op zoek moeten buiten Rijswijk".

Beter voor Rijswijk weet dat de wethouders niet op de stoel van de bestuurders van Rijswijk Wonen kunnen gaan zitten. Daarom meldt onze fractie alle klachten door aan Rijswijk Wonen en de afdeling Handhaving van de gemeente.Meer klachten? Graag melden per mail: [email protected]