Rijswijks Dagblad | CDA wil snel duidelijkheid rondom Schouten

CDA wil snel duidelijkheid rondom Schouten

mainImage
'Helft benodigde woningen op tijd af'

Het CDA wil snel duidelijkheid over de gevolgen van het faillissement van bouwbedrijf Schouten B.V. voor kopers van woningen in één van de projecten. CDA-raadslid Ron van Duffelen: ‘We betreuren het faillissement van Schouten voor alle betrokkenen. Wij hopen dat kopers in de projecten snel duidelijkheid en zekerheid krijgen en niet verder gedupeerd raken.” Het CDA meldt dat Schouten in Leidschendam-Voorburg betrokken is bij verschillende projecten, waaronder de ontwikkeling van het Molenpad in Leidschendam-centrum en Park070 in Voorburg. 

"Uit de bekendmaking van het faillissement van de rechtbank blijkt dat de taak van de curator erop is gericht snel zekerheid te krijgen over de termijn waarbinnen de bouwwerkzaamheden kunnen worden voltooid", aldus een verklaring van het CDA. "Volgens de curator bestaat er in interesse van  andere bedrijven om de bouwactiviteiten van Schouten over te nemen. Voor het CDA is het van belang dat er voor alle betrokkenen snel duidelijkheid komt en de bouwprojecten voortgezet worden. Daarnaast hoopt het CDA dat de gevolgen voor werknemers van het bedrijf beperkt blijven. 

Gevolgen voor de gemeente Leidschendam-Voorburg

Het CDA vraagt zich ook af welke gevolgen het faillissement voor de gemeente gaat krijgen. CDA fractievoorzitter Gijs Dupont: "wij willen van het college van burgemeester en wethouders snel inzicht krijgen in de lopende overeenkomsten, verwachte vertragingen in gemeentelijke projecten en de omvang van de financiële risico’s voor Leidschendam-Voorburg.” Schouten is betrokken bij een groot aantal projecten binnen de gemeente. Niet alleen voor nieuwbouw had de gemeente samenwerkingen met het bedrijf. Ook voor de bouw van een nieuwe parkeergarage in Leidschendam centrum werd met het bedrijf gesproken.

Opmerking redactie: Uit journalistiek onderzoek blijkt dat Schouten al enige tijd niet meer bij het nieuwbouwproject Park070 is betrokken. Dit is ovcergenomen door een ander bouwbedrijf. Tevens blijkt uit ons dossier dat de affaire alleen maar verliezers kent. 

In het Meijs & Alink Vastgoed Debat op 27 november (aanvang 16.30 uur, inloop 16.00 uur), in het Veur Theater zullen de gevolgen van het faillissement van Schouten ook ter sprake komen. Tevens wordt stilgestaan bij de aanleiding hiervan.

Wilt u het debat (gratis) bijwonen? Mail dan (snel) naar de organisatie via [email protected]

Bijna alle plaatsen zijn gereserveerd. 

 


Door: Bart Bakker | Foto: Digitaal Dagblad