Rijswijks Dagblad | Architect Binnenhof aan de kant gezet

Architect Binnenhof aan de kant gezet

mainImage

De spanningen over de renovatie van het Binnenhof in Den Haag zijn zo hoog opgelopen dat coördinerend toparchitect Liesbeth van der Pol aan de kant is gezet. Zij wilde de Eerste Kamer ingrijpend verbouwen, tot ergernis van betrokken politici.

De voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer hebben een deel van de geheime renovatieplannen voor het Binnenhof afgeschoten, blijkt uit onderzoek door het AD. De ontwerpen voor de renovatie - die in 2020 moet beginnen en ruim een half miljard euro kost - laten daardoor langer op zich wachten.

Van der Pol, van het Amsterdamse bureau DOK Architecten, is recent gestopt met haar werkzaamheden. Zij werd in 2017 aangesteld als een van de twee coördinerend architecten van het megaproject. Volgens betrokkenen is zij aan de kant gezet vanwege onvrede over haar functioneren.

Het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt aan de krant dat de samenwerking met Van der Pol is beëindigd. Zelf ontkent ze dat zij gedwongen is om te stoppen. ,,Nu het ontwerp op hoofdlijnen gereed is, komen de uitvoerende partijen in beeld”, zegt zij over haar vertrek.


Door: ANP