Rijswijks Dagblad | 316 woningen in Winston Churchill Tower

316 woningen in Winston Churchill Tower

mainImage

Reshape Properties transformeert in Rijswijk de Winston Churchill Tower, het voormalige ministerie van VWS, naar 316 appartementen. Volgens de gemeente biedt het kantoorpand aan de Sir Winston Churchilllaan niet voldoende aantrekkingskracht voor nieuwe kantoorontwikkelingen. ‘Dit biedt kansen voor transformatie van het gebouw, zowel programmatisch als architectonisch. Op deze manier kan de Winston Churchill Tower weer dienst doen als herkenbaar icoon voor Rijswijk.’

Reshape Properties heeft een plan bij de gemeente ingediend om het gebouw te transformeren van kantoorpand naar appartementen, zowel middeldure huur als koop. De transformatie is onderdeel van de onlangs gepubliceerde Gebiedsvisie In de Bogaard en omgeving.

Reshape gaat ook het naastgelegen winkelcentrum In de Bogaard herontwikkelen, samen met NSI. De ambitie is om de Bogaard en omgeving in 2030 te hebben getransformeerd tot een levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied, als toekomstbestendig stadscentrum van Rijkswijk. Er is ruimte voor 2000 tot 4000 nieuwe woningen.

Stadsdeelcentrum In de Bogaard is één van de oudste en grootste planmatig opgezette winkelcentra van Nederland. De oudste delen dateren uit de jaren ’60. Het centrum is in eigendom bij verschillende partijen en heeft in totaal circa 150 winkels en is ruim 53.000 m² groot. Op dit moment staat 28% van de winkelruimte leeg, waaronder de voormalige V&D. Reshape heeft dat pand en een aantal naastgelegen winkelpanden in het deel De Terp vorig jaar aangekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namens Beryllus.

Een deel van het winkelcentrum wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw en andere functies. Op de plek van de V&D verrijzen nieuwe woongebouwen en de rest van het winkelgebied wordt tot woningen getransformeerd of opnieuw verhuurd aan winkels. Reshape gaat uit van 400 woningen op deze locatie.

De Generaal betreft de herontwikkeling van een voormalig belastingkantoor naar 80 koopwoningen en 120 vrije sector huurwoningen.

Bron: Vestigingslocaties.nl