Rijswijks Dagblad | Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

mainImage

Als je op kantoor werkt dan zul je een groot deel van de dag hier door brengen. Meestal zit je dan samen met verscheidene collega’s in deze ruimte. Samen drinken jullie er koffie, terwijl er tijdens de lunch meerdere boterhamen doorheen gaan. Het is dan ook hartstikke logisch dat er gemorst gaat worden. Ook een muffe geur is niet ondenkbaar in een kantoor. Hiervoor kun je een raampje openzetten zodat er wat frisse lucht binnenstroomt, maar dit is een kortetermijnoplossing.

Als je echt een schone werkplaats wilt dan zul je toch regelmatig moeten schoonmaken. Ook kun je hiervoor een professioneel bedrijf inhuren, op de site https://offerte.nl/schoonmaak is dit zeker mogelijk. Zij zullen zorgen voor een schone werkplek, wat natuurlijk erg fijn is. Dit zal onder meer zorgen voor een representatieve uitstraling, wat voornamelijk van belang is als je klanten over de vloer krijgt. Natuurlijk zal het ook een positieve invloed hebben op de werknemers. Een rommelig kantoor dat vies is zal namelijk alleen maar voor negativiteit en afleiding zorgen, wat je als baas zoveel mogelijk wilt vermijden. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers zich focussen op de belangrijke zaken.

Het heeft dus effect op de prestaties van de medewerkers, maar het heeft ook zeker invloed op hun humeur. Van een vies kantoor dat niet lekker ruikt wordt natuurlijk niemand blij. Je wilt je werkdag zo goed mogelijk starten, waarbij een schone en frisse werkplek zeker van belang is. Dit zal juist motiverend werken waardoor je direct aan de slag wilt met al jouw taken. Ook zal een schoon kantoor zorgen voor een lager ziekteverzuim. Zulke gebouwen zijn namelijk een ideale locatie voor bacteriën om zich te verspreiden. Als een collega verkouden is, dan zal een paar dagen later bijna iedereen zitten te snotteren. Dit zal onder meer komen doordat bacteriën zich eenvoudig kunnen verspreiden via de wc-bril, maar ook via de vele deurklinken die je in een kantoor vindt. Om van een toetsenbord maar niet te spreken. Werkplekken en toiletten moeten dus regelmatig gepoetst worden waardoor alles er spic en span uitziet, want een schoon kantoor heeft alleen maar voordelen.
 


Foto: Ingezonden