Rijswijks Dagblad | Tablets beschikbaar voor senioren in Rijswijk
mainImage

Tablets beschikbaar voor senioren in Rijswijk

26 maart 2020, 11:37 uur
Algemeen

Door de genomen maatregelen in bestrijding tegen het coronavirus, zijn er veel mensen aan huis gebonden. Als gevolg hiervan kunnen sommige senioren minder contact met anderen hebben. De gemeente en Welzijn Rijswijk bieden speciaal voor deze senioren een Compaan tablet aan.
 
De Compaan is een tablet speciaal ontwikkeld voor iedereen die het lastig vindt om met computers om te gaan. Ervaring is niet nodig, iedereen kan overweg met de Compaan. Een foto ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen met een familielid? Met de Compaan kan dat op een eenvoudige manier. Allemaal binnen een veilige en besloten omgeving. Deelnemers kunnen zich ook aanmelden voor een ‘kletspraatje’, zo kunnen ze gezellig bijpraten met een vrijwilliger of medewerker van Welzijn Rijswijk. Dat kan in deze tijd van afzondering behoorlijk prettig zijn.
 
Mevrouw van Noort (90) gebruikt al ruim een halfjaar de Compaan tablet en is erg enthousiast. Zo maakt zij regelmatig gebruik van beeldbellen en ontvangt zij foto’s van haar familie uit Nieuw Zeeland. Ook kan ze een kletspraatje maken met de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Rijswijk. Ze durft dingen uit te proberen, op te zoeken en moedigt andere senioren aan om dit ook te gaan doen. "Ik vind het erg leuk! Als je het een beetje doorhebt, kun je er heel veel mee. Het is echt heel makkelijk."  
 
Beschikbaarheid Compaan tablet
Momenteel zijn er nog zeven Compaan tablets te vergeven binnen de huidige regeling, waarbij men het eerste halfjaar kosteloos gebruik kan maken van de diensten van de Compaan.
Mochten de laatste tablets vergeven zijn, dan is de Compaan ook na deze regeling aan te schaffen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Dat kan via 088 1450100 of info@uwcompaan.nl. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Compaan, www.uwcompaan.nl.

Bent u geïnteresseerd, maar heeft u de financiële middelen niet, neem dan contact op met Welzijn Rijswijk via 070 – 757 9 200 of info@welzijn-rijswijk.nl.