Rijswijks Dagblad | Supermarkt open, ondanks verbod veiligheidsregio
mainImage

Supermarkt open, ondanks verbod veiligheidsregio

13 augustus 2020, 09:14 uur
Algemeen

Ondanks een verbod van de veiligheidsregio is supermarkt Berning in het Twentse Noord-Deurningen donderdagmorgen toch opengegaan. Tientallen mensen zijn naar de supermarkt gekomen als steunbetuiging aan supermarkteigenaar Raymond Berning. Een aantal sympathisanten is na het openen van de zaak direct boodschappen gaan doen.

De veiligheidsregio had Berning woensdag per brief laten weten dat hij zijn zaak vanaf donderdag gesloten moet houden totdat de winkel is aangepast aan de geldende coronaregels. De veiligheidsregio waarschuwde met maatregelen als de supermarkt toch zou opengaan. Berning zei donderdagochtend dat hij de brief met de aanwijzing van de veiligheidsregio om dicht te blijven niet heeft ontvangen.

Volgens de veiligheidsregio is de winkel op de Duitse grens diverse malen gecontroleerd en zijn er meerdere waarschuwingen uitgedeeld. Ook is al eens een boete opgelegd. "Het houdt een keer op. In die winkel lopen met grote regelmaat meer mensen dan volgens het vloeroppervlak zou mogen. En dan gaat het niet om een incident van klanten die elkaar per ongeluk op te korte afstand passeren, het is er gewoon echt te druk, vooral met Duitse klanten."

Berning bestrijdt dat hij vaak is gewaarschuwd. Ook voldoet hij naar eigen zeggen aan alle coronarichtlijnen. Hij zegt het slachtoffer te zijn van "incompetente boa's en kortzichtigheid van de veiligheidsregio".


Door: ANP