Rijswijks Dagblad | Sportprijs voor wielrenner Tim van der Velden (9)

Sportprijs voor wielrenner Tim van der Velden (9)

mainImage

Donderdagavond zijn weer de Rijswijkse sportprijzen uitgereikt. In de categorie individuele sporter 2019 ging de titel naar de 9-jarige wielrenner Tim van der Velden van de Spartaan, die daarmee de opvolger wordt van profbasketballer Keye van der Vuurst. De prijs voor de beste sportploeg van 2019 ging naar Inter Rijswijk JA 1 (volleybal) . Ook succes voor de Spartaan bij de sportverenigingen, naast de individuele prijs werden de Rijswijkse wielrenners gekozen tot beste vereniging van 2019. Grote verliezers waren de taekwondoka’s van Team Beuk, met als kopman de 31-jarie Martin Beuker van Straaten. De beoefenaren van Aziatische zelfverdedigingssport waren in alle categorieën genomineerd, maar grepen overal naast de prijzen. In totaal brachten 2300 Rijswijkers hun stem uit.  Deze publieksstemmen werden samengebracht bij de beoordeling van een jury met voornoemde prijswinnaars als resultaat.

Nuchter
Van der Velden is pas twee jaar geleden met het fietsen begonnen, maar heeft inmiddels al een aardige palmares opgebouwd. Zo won hij vorig jaar de jeugdeditie van de klassieker Parijs-Roubaix waar hij als winnaar kotsend over de streep kwam. Met het behalen van de Nederlandse titel was 2019 wel een bijzonder succesvol jaar voor Van der Velde, die geen echte voorbeelden heeft in het profpeloton. Nuchter als hij is sprak hij na zijn bekroning slechts de hoop uit om volgend jaar mee te mogen doen in de leeftijdsklasse van 10-jarigen.

Sportcafé
De sportprijsuitreiking in Sir Winston was de laatste in de oude vorm. De gemeente wil niet slechts één keer paar jaar, maar eigenlijk het hele jaar door aandacht geven aan de Rijswijkse sporters. Wat voor vorm de sportprijsuitreiking nieuwe stijl krijgt, daar wordt nog over nagedacht. Zo wordt gedacht aan het vier keer per jaar organiseren van een sportcafé, maar dat idee moet nog worden uitgewerkt. De gemeente benadrukt dat dit overigens niet hoeft te betekenen dat een jaarlijkse sportprijsuitreiking helemaal niet meer tot de mogelijkheden behoort. Het kan best zijn dat dit feestje voor sportminnend Rijswijk terug komt, maar dan op een andere, wat modernere, flitsender vorm. Dat geldt ook voor het nomineren en het stemmen op de kandidaten, waar de gemeente zeker niet van af wil, gezien het grote animo dat er ook dit jaar weer voor het stemmen was.

 

Redactie: Peter Petit
Foto's: Wim Mecksenaar