Speciale sfeer rond Kerstmis bij Savarin

6 December 2019, 14:05 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad / Rene Dons
Sébastian van Zuiden, restaurantmanager Savarin.

Werken met Kerstmis. Veel mensen willen daar niet aan denken. Die zoeken tijdens de feestdagen liever de warmte en de gezelligheid van familie op, maar voor Sébastian van Zuiden – restaurantmanager – en het bedienend- en keukenpersoneel van Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk is het gebruikelijk om op kerstavond en tijdens eerste en tweede kerstdag te werken. De werknemers van Savarin vinden het helemaal niet erg. Zij kijken er zelfs naar uit.

‘’Kerstavond en de kerstdagen zijn bij ons de leukste dagen om te werken. Mensen zijn vriendelijker. Je merkt dat ook tijdens de kerstdiners in ons restaurant. Iedereen is goed gehumeurd en gezellig. Mensen nemen langer de tijd. In die sfeer is het ook voor ons prettig om te werken. Het is voor de keuken en de bediening altijd een uitdaging om de gasten tijdens de feestdagen ook het kerstgevoel te geven. Ook onder het personeel is er dan extra saamhorigheid. Aan de ene kant mis je je familie, maar aan de andere kant is het als collega’s onder elkaar veel gezelliger.’’|

Savarin verwent de gasten tijdens Kerstmis niet alleen met heerlijke wijnen en zalige menu’s. Het restaurant wordt ook feestelijk versierd en is er op de drie avonden livemuziek. ‘’Op deze avonden serveren we het vijfgangen-menu aan alle gasten tegelijk uit. Dat is voor de keuken en voor de bediening een hele uitdaging, maar het versterkt wel de saamhorigheid onder de gasten. Kerstavond en de kerstdagen zijn bij ons echt heel speciaal.’’

Nieuw is dit jaar de ijsbar. ‘’Gasten kunnen vanaf begin december tot aan begin januari een aperitiefje nuttigen in een ijskoude ijsbar’’, vertelt Sébastian van Zuiden. ‘’Zij krijgen van Savarin speciale jassen, want het is in die ruimte ongeveer min tien graden. Het is dus niet heel aangenaam om daar lang te verblijven, maar wel leuk om mee te maken.’’

Savarin heeft tijdens Kerstmis ook mogelijkheden om te brunchen en rond oud en nieuw zijn er ook verschillende arrangementen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, maar reserveren is hiervoor wel noodzakelijk.