Rijswijks Dagblad | Sinterklaas-intocht op 23 november

Sinterklaas-intocht op 23 november

mainImage

Op 23 november is de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Rijswijk. Door de organisatie van de Sinterklaasintocht is er een aantal veranderingen doorgevoerd. Door werkzaamheden aan de kade van de Cromvlietkade is het op 23 november niet mogelijk om de stoomboot en de pietenboot aan te meren. Derhalve start de stoet op de Populierlaan, via de Sir W Churchilllaan, Rembrandtkade en de Lindelaan komen de stoet dan in de Kerklaan aan en wordt de oorspronkelijke route weer opgepakt.

Om 11.00 uur stijgt Sinterklaas af op de hoek Kerklaan/Nobelaerstraat. Sinterklaas, de pieten en de pietenband/dweilorkest maken een rondwandeling in het winkelcentrum, inclusief Willemstraat en Schoolstraat tot 12.30 uur, dan verlaat het gezelschap via het Ruysdaelplein winkelcentrum Oud Rijswijk.
 
Het podium aan het Tollensplein is i.v.m. de veiligheid niet meer aanwezig. Daarom heeft de organisatie besloten het podium niet meer te gebruiken. Sinterklaas maakt nu door het winkelcentrum een rondwandeling, en kan zo veel meer kinderen de hand schudden en aandacht geven.