Rijswijks Dagblad | Rotary Club Rijswijk-West doet boodschappen

Rotary Club Rijswijk-West doet boodschappen

mainImage
Opnieuw dreigt Haagse armenhulp het loodje te leggen

De bijna 150 cliënten van de Voedselbank in Rijswijk hebben een waardebon gekregen om een keer extra boodschappen te kunnen doen bij een plaatselijke supermarkt.

De waardebonnen met een waarde van 25 tot 50 euro, afhankelijk van de gezinssamenstelling, waren mede bekostigd door de Rotary Club Rijswijk-West. In de eerste drie maanden van 2019 was de Voedselbank het goede doel voor de opbrengsten vanuit de Boekenbeurs. De Rotary Club organiseert deze boekenbeurs in Oud-Rijswijk. Hier worden al sinds jaren 2-de handsboeken verkocht. In de afgelopen jaren zijn door deze verkoop inmiddels vele goede doelen aan extra geld geholpen, zoals jeugdactiviteiten bij Don Bosco, De Weggeefwinkel, een medisch project in Afrika, Zonnebloemacties en veel meer.

Het is alweer vijf jaar geleden dat de Rotary Club de allereerste boekenbeurs organiseerde. Toen nog maar een zaterdag en zondag in een zaal van de Benedictus en Bernadettekerk, ook toen voor de Voedselbank. Kort daarop besloot de club de boekenbeurs een structureler karakter te geven met gebruikmaking van leegstaande winkelpanden in Oud-Rijswijk. De Rotary-Boekenbeurs is op zaterdag dan ook een vast onderdeel voor bezoekers van winkels en markt in Oud-Rijswijk.

De Boekenbeurs is iedere zaterdag geopend van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. Natuurlijk is de Boekenbeurs ook op Koningsdag (zaterdag 27 april) geopend! De Boekenbeurs is nu gevestigd in de Kerkstraat 7a. Er is veel aanvoer van boeken, zodat zelfs bij een wekelijks bezoek er iedere week wel weer “nieuwe” boeken of geluidsdragers zijn te vinden. Voor de prijzen hoeft u het niet te laten liggen. Per stuk kosten boeken, CD’s of zelfs oude grammofoonplaten € 2. Neemt u er drie? Dan betaalt u slechts € 5. In de maand april is het goede doel de projectenkas van de Historische Vereniging Rijswijk.


Foto: Digitaal Dagblad