Rijswijks Dagblad | Rochelle Heerema's nieuwe uitdaging

Rochelle Heerema's nieuwe uitdaging

mainImage

De lokale talkshow Rondom Rijswijk 14 april in de bibliotheek Rijswijk. Deze middag ontving Frans Limbertie Rochelle Heerema, die zich op maandag 13 mei van 8.00 uur tot 20.00 uur. in Restaurant 't Goude Hooft in Den Haag vrijwillig laat opsluiten voor de organisatie Free a Girl. Zo vraagt zij aandacht voor meisjes die opgesloten zitten en gedwongen worden tot meerdere malen onvrijwillige seks per dag met mannen. Dit is een actie van Free a Girl. Zij organiseren sinds 2011 Lock me Up Free a Girl als onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie. In 2018 hebben 290 deelnemers door heel Nederland hieraan meegedaan en samen € 514.000 opgehaald. Met het opgehaalde bedrag kunnen meer meisjes bevrijd en opgevangen worden. Afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.320 meisjes uit bordelen in India.

Kijk hier naar de video van Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=Kyyrx8vOG0A

Rochelle Heerema's verhaal..............

Stel je een hok voor van een bij twee meter. Daarin een 11-jarig meisje dat daar gedwongen opgesloten zit. Geen daglicht. Ze is gekocht door een handelaar die haar al zeven maanden gevangen houdt. Twaalf keer per dag heeft ze gedwongen seks. Tot het moment dat ze wordt bevrijd door een bevrijdingsteam van Free a girl. Vanaf die dag begint haar leven opnieuw…. Rochelle Heerema van de Rijswijkse Uitdaging gaat zich ook laten opsluiten. Vrijwillig. Om geld in te zamelen voor de organisatie Free a Girl. Free a Girl organiseert sinds 2011 Lock me Up Free a Girl als onderdeel van de Week tegen kinderprostitutie. Wereldwijd worden naar schatting zo'n 1,8 miljoen kinderen, hoofdzakelijk meisjes, uitgebuit voor commerciële seks of pornografie.

Tussen maandag 13 en zaterdag 18 mei zit ik twaalf uur opgesloten in een hok van een bij twee meter in Den Haag. De komende maand wil ik geld inzamelen. Geld dat besteed wordt aan bevrijding, opvang en rehabilitatie van overlevenden van kinderprostitutie. Om dit te doen, is geld nodig. Willen jullie helpen om te zorgen dat elk jaar meer jonge meisjes hun vrijheid terugkrijgen?

Ga naar de persoonlijke donatiepagina van Rochelle Heerema, waarop inmiddels de donaties binnenkomen https://www.lockmeup.nl/rochelle-heerema

Bedankt......namens Rochelle Heerema van de Rijswijkse Uitdaging

Free a Girl heeft bijna 5000 minderjarige meisjes bevrijd uit de prostitutie.

Meer info over de actie https://www.freeagirl.nl