Rijswijks Dagblad | Rijswijkse gemeenteraad wil fysieke bijeenkomsten

Rijswijkse gemeenteraad wil fysieke bijeenkomsten

mainImage
Vergaderen zoals op de foto zal niet snel meer gebeuren, maar er is behoefte aan fysieke bijeenkomsten

In de loop van vrijdag ontvangt de Rijswijkse gemeenteraad een voorstel van het college van burgemeester en wethouders over de eerste fysieke vergadering na de uitbraak van het COVID-19 virus. De laatste fysieke raadsvergadering vond plaats op 3 maart, toen er nog geen sprake was van een intelligente lockdown. Wel werd toen al gewaarschuwd voorzichtig om te gaan met het schudden van handen, maar voorzitter Michel Bezuijen besloot, zij het na lichte aarzeling, zich toch te houden aan het traditionele handen schudden van college en raad, waarmee een raadsvergadering normaliter een aanvang neemt. Van het college was alleen wethouder Larissa Bentvelzen zo verstandig om na afloop van de ceremonie haar handen te desinfecteren met een haar door één van de raadsleden aangereikte gel.

Ruim twee maanden later ziet de wereld er heel anders uit en wordt er alleen nog maar digitaal vergaderd. De Rijswijkse politiek snakt echter weer naar fysieke bijeenkomsten en zal later vandaag waarschijnlijk van het college een voorstel krijgen in juni voor het eerst na de intelligente lockdown weer bij elkaar te komen. Coen Sleddering, fractievoorzitter van de VVD in de Rijswijkse raad, laat in zijn column op de site van zijn partij weten de digitale bijeenkomsten van de raad vooral “behelpen”  te vinden. Hij, en de meeste van de overige 31 raadsleden in Rijswijk, komt liever fysiek bij elkaar, waarbij natuurlijk wel gekeken moet worden naar een geschikte locatie die genoeg plaats biedt aan lokale politici, geïnteresseerde inwoners, pers en overige medewerkers.

De raadszaal van de gemeente biedt die mogelijkheid niet, dus moet er gekeken worden naar een alternatief. Sleddering weet wel locaties die geschikt zijn om zich aan de anderhalve meter samenleving te houden.  “Denk aan de Rijswijkse Schouwburg, de Broodfabriek of de Marimba sporthal. De buren in Den Haag houden hun raadsvergaderingen nu in het Atrium van het stadhuis”. Ook voor de geïnteresseerde burger zal het een zegen zijn weer terug te keren naar de oude situatie van fysieke bijeenkomsten. De huidige beelden van de digitale bijeenkomsten van de Rijswijkse gemeenteraad blinken vooral uit door een falende techniek en genante beelden van alcohol drinkende, ijsjes eten en chips verordende  raadsleden, niet vermoedend dat heel Rijswijk naar deze ongepaste beelden mee kan kijken.

Redactie: Peter Petit

 

Het moet natuurlijk verorberende      zijn .

 

En dan overige 31 raadsleden, ja dat moeten er 30 zijn, met Coen zijn er inderdaad 31, dus wordt dan   de overige 30   (+ Coen = 31)

 

 

En als je toch bezig bent, hoef niet, maar zou beter zijn:

 

Geen ijsje eten, maar ijsjes likkende ……..