Rijswijks Dagblad | Rijswijk mantelzorgvriendelijke werkgever

Rijswijk mantelzorgvriendelijke werkgever

mainImage

De gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk zijn door de stichting Werk&Mantelzorg uitgeroepen tot mantelzorgvriendelijke werkgever. Op het stadhuis kregen wethouder Johanna Besteman en Welzijn Rijswijk directeur Miriam Bryson- Sommer een plaquette uitgereikt om zichtbaar te kunnen zijn als mantelzorgvriendelijke werkgever.

Beide instanties hebben de prijs verdiend omdat zij als werkgever aangetoond hebben dat zij rekening houden met werknemers die mantelzorgtaken vervult. Bovendien kan de gemeente voor andere bedrijven een voorbeeld functie zijn. De gemeente Rijswijk profileert zich bovendien door bij lunches voor zorgverleners te vragen naar hun ervaringen en wensen. Ambtenaren waaronder gemeentesecretaris vertelden over mantelzorg die zij verleenden in hun privé-situatie. Uit onderzoek is gebleken dat bijna 14 procent van de Rijswijkers mantelzorger is.

Wethouder Besteman: “Wij hebben nu deze erkenning gekregen en gaan weer hard aan de slag om de mantelzorgers goed te ondersteunen. Bovendien zal ik het gesprek met Rijswijkse bedrijven aangaan om de mogelijke mantelzorg van hun werknemers onder de aandacht te brengen.”

Miriam Bryson- Sommer: “We moeten ervoor zorgen dat mantelzorg zichtbaar blijft. Zij zijn erg belangrijk en moeten ondersteund worden.”