Rijswijks Dagblad | Racoon hoofdact Bevrijdingsfestival

Racoon hoofdact Bevrijdingsfestival

mainImage

Tijdens een drukbezochte kick-off in Hilton Hotel The Hague is donderdag het volledige programma bekend gemaakt van het Bevrijdingsfestival Den Haag op 5 mei 2019 op het Malieveld. Ook het programma van de Haagse Vrijheidsweken werd onthuld.

Bevrijdingsdag wordt op zondag 5 mei gevierd met een breed scala aan concerten, lezingen, stand-up comedy, interviews en andere activiteiten op het Malieveld en in het gebouw van de Tweede Kamer. Naast de Mainstage bestaat het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld uit het Sena Performers Stage, het Plein van de Vrijheid, het Vfonds Busplatform, de Den Haag Outdoor Dance Area en de Haags Hiphop Centrum Area. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten. Bovendien staat dit jaar opnieuw een podium van het Bevrijdingsfestival in het gebouw van de Tweede Kamer.

Op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Den Haag mag de Haagse gelegenheidsformatie STORM het spits afbijten, gevolgd door de groep TUMBLEWEED met bijzondere gastmuzikanten. Ook de band Toontje Lager treedt hier op. Net als de Italiaanse groep The Magnetics, de Surinaamse zanger Jeangy Macrooi en hoofdact Racoon Het tweede podium wordt geopend met een optreden van de Haagse volkszanger Quido van der Graaf.  Daarna treedt de nineties-act 2 Brothers on the 4th floor gevolgd door verschillende hiphopacts. In de avond is dit podium het domein van DJ’s, zoals Wef, Lucien Foort de Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt.

Een belangrijk onderdeel van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn de ‘bussen met boodschap’ die de hele dag vetrekken vanaf het Malieveld. Aan boord kan je luisteren naar verschillende sprekers. Het Bevrijdingsfestival Den Haag werkt dit jaar voor het eerst samen met de organisatie van het dancefestival Den Haag Outdoor, die op 5 mei alvast een voorproefje geeft van het festival op 17 augustus in het Zuiderpark. 


Foto: ANP