Rijswijks Dagblad | Pleziervaart kan niet overal varen vanaf 1 april

Pleziervaart kan niet overal varen vanaf 1 april

mainImage
Havenbedrijf gaat pleziervaart strenger controleren

Pleziervaarders moeten er rekening mee houden dat zij vanaf 1 april lang niet overal in Nederland kunnen varen met hun boot. Op die datum start het vaarseizoen voor de recreatievaart, maar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er nogal wat beperkingen. Vaarwegen gaan niet dicht vanwege het belang van de beroepsvaart. Recreatievaarders zullen echter merken dat veel bruggen en sluizen op winterregime worden bediend, wat inhoudt dat alleen de beroepsvaart en hulpdiensten op afroep om bediening kunnen vragen.

Dat melden provincies en watersportorganisaties. Voor het beperken van de pleziervaart is gekozen, omdat recreatief gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en meer contactmomenten, aldus de provincie Overijssel. Natuurgebied de Weerribben en De Wieden in Overijssel is een populaire bestemming voor pleziervaarders. Overijssel handhaaft het winterregime tot 1 juni. Elders gelden de maatregelen vooralsnog tot 6 april.

Varen doe je samen!, het samenwerkingsverband van de watersport, adviseert plezierschippers om www.vaarweginformatie.nl te raadplegen voordat ze het water op gaan.


Foto: Digitaal Dagblad